Comic Sans dag

Vandaag is het Comic Sans dag! Inmiddels al de 20ste verjaardag van dit fantastische, onverwoestbare en meest herkenbare lettertype!!

comic sans dag 4 juli 2014

En aan deze dag met een hoog clichégehalte doet Studio evi graag mee.

Comic Sans zoals het in de volksmond genoemd wordt heet oorspronkelijk wel Comic Sans MS. Het is een digitaal en schreefloos lettertype dat ontworpen is door Vincent Connare en uitgebracht door én in opdracht van Microsoft in “jawel” 1994 dat betekend dat het lettertype al meer dan 20 jaar bestaat. Dat het een casual lettertype is kan iedereen zien maar wat je niet wist,oorspronkelijk is het gebaseerd op handgeschreven letters in tekstballonnen van stripverhaaltjes.
Comic Sans is snel een populair lettertype geworden, maar omdat het lettertype onze ogen iets te vaak streelde zijn vooral ontwerpers maar ook vele andere geen fan van het lettertype. Los van het feit dat er momenteel veel meer mensen werken aan typografische projecten zoals lettertypes maken, valt de keuze vaak op een alternatief.

Populaire fonts (die voornamelijkvoor websites worden gebruikt) van deze tijd zijn: bijvoorbeeld: Helvetica, Arial, Avenir, Gill Sans.

Studio evi zou er zo uit zien in Comic Sans:

evi in comic sans