Brochure / Folder ontwerpen

Brochure ontwerpen / Folder ontwerpen

Een folder of brochure is een krachtige manier van marketing. Met deze manier van marketing ben je in staat om klanten iets fysiek mee te geven waarin ze de informatie na kunnen lezen. In het geval van een folder zal de informatie beknopt zijn een brochure daarentegen is uitgebreider, hierin kun je dieper in gaan op diensten of producten.
Dit maakt ook het grote verschil tussen een folder en een brochure.

Naast de inhoud van een folder of brochure speelt de uitstraling een belangrijke rol. Uw brochure dient de aandacht te trekken, dit kun je door verschillende manieren voor elkaar krijgen. De vorm van een folder  of brochure kan hier in meespelen, maar het gebruik van krachtige teksten en sterke afbeeldingen is zeker net zo belangrijk.

Folder ontwerpen

Er zijn verschillende vormen en formaten waar je een folder voor kan ontwerpen. Bekende vouw wijze van folder ontwerpen zijn tweeluik ook wel de de 1-slag vouw en een drieluik wat ook wel altaar vouw wordt genoemd.

folder_formaten_vormen

Brochure ontwerpen

Wat maakt een brochure anders dan een folder? Een brochure lijkt meer op een boekje, het bestaat uit meerdere pagina’s. In plaats van vouwen worden bij brochures de pagina’s aan elkaar geniet, gelijmd of gebonden. Het grootste verschil is de hoeveelheid informatie die u aan een klant wilt voorleggen. Brochure ontwerpen kunnen geheel ontworpen worden in uw huisstijl.

Brochure ontwerpen kunnen onder andere gemaakt worden voor:

  • productbrochure
  • bedrijfsbrochure