Flyer ontwerpen

Flyer ontwerpen

Wil u een evenement promoten? of heeft u een speciale aanbieding die u onder uw klanten wilt verspreiden omdat u 10 jaar bestaat? Een flyer ontwerp dient er vooral voor om de ontvanger uit te nodigen en te informeren, ofwel om de flyer op te pakken, verder te lezen, of actie te ondernemen. Een speciaal ontworpen flyer gebaseerd op uw huisstijl versterkt hierbij de herkenbaarheid van uw bedrijf. Studio evi verzorgt voor u niet alleen het ontwerp maar ook voor het drukwerk van de flyer.  Flyers voor evenementen of festivals, productflyers, verenigingsflyers of een actiematige flyer, Studio evi maakt altijd een uniek ontwerp dat voldoet aan uw vraag. Wilt u liever een online flyer kijk dan eens bij banner ontwerp.

Flyer formaten

Het meest voorkomende formaat voor flyer ontwerpen is vaak A6, dit formaat is rechthoekig en vaak aan twee kanten bedrukt. Er zijn naast A6 formaat flyers ook A5, A6, A7, A8 formaat flyers. Het is ook mogelijk om boekenleggers als flyers te bedrukken. Er zijn verschillende vormen voor flyers zoals rechthoekig, vierkant en rond.
De uitstraling van een flyer kun je voor een deel bepalen met het ontwerp van de flyers, je kunt door middel van papiersoort en papierdikte deze uitstraling versterken.
Bijvoorbeeld: Een biologische winkel heeft een aanbieding voor groente, als bedrijf sta je achter organische en biologische producten, deze lijn kun je verder trekken door de flyers te laten drukken op natuurvriendelijk /recyclebaar papier.

Boodschap vertalen naar flyer ontwerp

Geen lappen tekst, maar korte & relevante tekst. Het belangrijkste van een goed flyer ontwerp is de boodschap die u wilt overbrengen aan de lezer. Wanneer deze boodschap duidelijk is geformuleerd, dan kan je in een oog opslag zien waar de flyer je over informeert. De boodschap kan vervolgens door Studio evi vertaald worden naar de doelgroep die u wilt gaan aaspreken met de flyer.

Drukwerk

Flyeren is zeer laagdrempelig en een goede manier om een nieuw  product onder de aandacht te brengen. Je kunt de ontvanger namelijk iets fysieke meegeven van uw bedrijf. Dit is niet mogelijk met advertenties die u plaatst op internet. Het ontwerpen van een flyer en het bijkomende drukwerk vallen qua kosten relatief laag uit, hierdoor is het voor veel bedrijven interessant om op deze manier te adverteren.

Voor drukwerk van flyers zijn veel verschillende soorten papier te verkrijgen. Wanneer flyers buiten gebruikt worden is het belangrijk om outdoor-papier te gebruiken met een glans of matte afwerking. Speciale afwerkingen van flyers kunnen er ook voor zorgen dat de flyer een bepaalde luxe uitstraalt, dit is niet altijd gewenst. Samen met u bespreken we verschillende mogelijkheden wat betreft passende papier opties.

Papieren flyers zullen altijd blijven bestaan, maar omdat alles bijna digitaal gaat tegenwoordig, kunnen wij ook helpen bij het digitaal aanbieden van een flyer ontwerpen. Dit kan als PDF of als nieuwsbrief, waarbij tekst en foto’s direct in het mailbericht verschijnen. Neem gerust contact op als u hier meer over wilt weten.