Logo

Logo ontwerp

Het logo is de eerste vorm van communicatie met uw klanten. Het belangrijkste aspect voor een logo is de beleving die u creëert bij uw klanten. Een logo kun je zien als een merk, iets wat klanten willen hebben of waar ze bij willen horen. Het logo moet dus een imago krijgen. Er zijn verschillende logo trends, maar goede logo’s zijn tijdloos. Niet in elke branche is het mogelijk om tientallen jaren het zelfde logo te hebben. Soms ben je aan logo verandering toe, omdat je visie en daardoor ook je missie veranderd.

Onderscheidend logo

Uw logo dient onderscheidend te zijn van bedrijven in dezelfde branche. Daarom is het belangrijk dat je logo herkenbaar is zodat klanten je herinneren. Wat maakt jou anders dan het andere bedrijf dat hetzelfde product of dezelfde dienst verkoopt? Ben je goedkoper, lever je betere kwaliteit? Dan dient dit doorgevoerd te worden in het logo.

Herkenbaar Logo

Een logo dient herkenbaar te zijn.
Dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Een logo bestaat vaak uit een beeldmerk en een woordmerk. Het beeldmerk kan een icoon bevatten dat de werkzaamheden van uw bedrijf weergeeft. Het kan ook een icoon weergeven dat de herkenbaarheid bevordert.

Passend logo

Een sjiek logo bij een beddendiscount is niet geloofwaardig voor uw klanten. U wilt geen verkeerde verwachtingen scheppen bij uw doelgroep, u wilt van te voren bepalen wat de verwachting van uw doelgroep is. Het automerk Porsche laat bijvoorbeeld geen auto zien in het beeldmerk van het logo, maar dit auto logo straalt wel luxe uit. Het beeldmerk van het auto logo is voorzien van een schild met een wapen, omlijnd door goud.
Verder moet het logo natuurlijk geschikt zijn voor het doel.

Logo specificaties

Het logo dient te voldoen aan een aantal specificaties wanneer het logo wordt opgeleverd aan de klant. Studio evi ontwerpt logo’s op een manier dat het logo te vergroten is tot een oneindig groot formaat. Wanneer u een bord wilt maken voor op de gevel van uw bedrijfspand dan is dit mogelijk zonder dat het logo onscherp wordt.

Het logo wordt geschikt gemaakt als kleur logo ofwel full color logo en als zwart-wit logo. Dit doet Studio evi omdat het logo op alle ondergronden onderscheidend moet zijn. Het logo wordt opgemaakt met pantone kleuren zodat het overal op de wereld dezelfde kleur heeft wanneer het bijvoorbeeld op papier gedrukt wordt.

U krijgt het logo opgeveerd in de bestandsformaten die hanteerbaar zijn voor normaal gebruik. Je kunt hierbij denken aan onder andere .JPG, .PNG & .PDF. Wanneer u behoefte heeft aan een ander bestandsformaat dan verneemt deze ontwerpstudio dit graag.