Responsive webdesign

Website ontwerp: Blue Fifty

Website ontwerp: Blue Fifty

Website ontwerp voor de website van Blue Fifty. Het ontwerp van de website is responsive, geschikt voor...
Lees verder >>

Webdesign: Spring training

Webdesign: Spring training

Vernieuwde webdesign van Spring training, css implementatie webdesign en responsive ipad design op...
Lees verder >>

Responsive Webdesign

Verschillende schermen hebben verschillende vereisten. In deze moderne tijd waarin we niet alleen via een computer maar waarin we zeker ook een laptop, een tablet en een smartphone gebruiken om ons van informatie te voorzien is het belangrijk dat uw website responsive is. Inmiddels staat de gemiddelde hoeveelheid bezoekers op een website via mobiel op 15% en via tablet 30% van alle bezoekers.

Responsive webdesign voor verschillende schermen

Responsive webdesign zorgt er voor dat een website geschikt is voor tablet, mobiel en voor verschillende computerschermen zodat u geen bezoekers hoeft teleurstellen.

Wanneer er veel bezoekers op je website of webshop komen dan kan het interessant zijn om de website responsive te maken. Aan de hand van cijfers is het namelijk te meten hoeveel mensen uw website bezoeken via bijvoorbeeld een tablet of mobiel.

Responsive webdesign ontwerp

Responsive webdesign voor tablet en mobiel

Wanneer er een apart responsive ontwerp wordt gemaakt voor verschillende schermresoluties zoals tablet en mobiel  dan zijn er een aantal specificaties. Het beste resultaat is pas behaald wanneer je op een tablet of mobiele telefoon niet in- of uit hoeft te zomen. Hiermee voldoe je aan de verwachtingen van de bezoekers op een website.

Responsive webdesign ontwerp tablet

Tablet android / Tablet iOS

Er bestaan 2 verschillende soorten tablets, iOS (ipad) en Android. Een tablet kun je op 2 verschillende manieren vasthouden, als portrait en als landscape. Een Responsive webdesign zorgt voor een betere gebruiksvriendelijkheid.

Mobiel Adroid / Mobiel iOS

Ook voor mobiel bestaan er 2 verschillende soorten besturingssystemen, iOS (iphone) en Android. Een mobiele telefoon kun je op dezelfde manieren vasthouden als een tablet. Een Responsive webdesign zorgt wederom voor een betere gebruiksvriendelijkheid voor de portrait en lanscape houding van je mobiele telefoon.

Responsive webdesign ontwerp mobiel

Webdesign en usability

De gebruiksvriendelijkheid /usability van een website is het meest belangrijk. Hoe kleiner het apparaat, hoe belangrijker het is om bepaalde functies in een responsive webdesign uit te schakelen voor bijvoorbeeld mobiel. Door het beperken van functies behaal je immers meer resultaat omdat de bezoeker van uw website of webshop beter kan navigeren.

Om een responsive webdesign te ontwikkelen en te voorzien van de juiste gebruiksvriendelijkheid, ziet de indeling op een mobiele telefoon er vaak anders uit dan op een tablet. Wanneer je een mobiel apparaat kantelt dan wijzigt de indeling mogelijk ook. Niet alleen de indeling wijzigt, de plaatjes, de grote van bepaalde lettertype & teksten en andere elementen worden dan geschaald en aangepast naar de nieuwe indeling.